tiistai 21. huhtikuuta 2015

Firkonin vaunut

Kuten ensimmäisessä postauksessani kirjoitin, aion siirtää vanhasta blogistani tänne niitä suosituimpia tekstejä, jotta ne olisi jatkossakin luettavissa. Ensimmäisenä siirrän tänne postauksen meidän vaunuista. Tässä siis tekstiä niistä :)

(Kirjoitettu 22.3.2015)

Mihin tää aika oikein rientää? Taas on tullut touhuttua vaikka mitä ja äitiyslomakin on jo alkanut :). Se kauan etsitty hoitopöytäkin löytyi vihdoinkin ja laatu ja hintakin oli just sitä mitä olin etukäteen toivonutkin :) Laitan kuvia sitten myöhemmin, kun saadaan toi makkari valokuvauskuntoon :D.
Vaaleat vauvanvaatteet on jo pesty ja osa silitettykin, kyl se tästä pikkuhiljaa :) Eilen meillä oli tosi kiva päivä, meille tuli nimittäin tänne kotiin kuvaaja ottamaan odotusajan kuvia :) Jopa meidän koirat pääsi kuviin mukaan, kun osasivat kerrankin olla sen verran rauhallisia että hommasta tulikin jotain (ehkä aamun juoksulenkillä T:n kanssa oli jotain vaikutusta asiaan ;)...) En millään malttais oottaa, että saatais jo kuvat itselle :) Tuun kuvia vilauttamaan sitten täälläkin :)

Kuvaajaa ootellessa... (Note to self: Pese toi peili!:D Mun paidas ei oikeesti oo valkosta länttiä :P)

vauvamasu, odotusajankuvaus

Mutta palataan niihin vauvamasukuviin sitten myöhemmin :). Nyt aattelin vihdoinkin kertoo teille jotain meidän vaunuista! :) Kävimme ensin katsomassa Seinäjoella Huvikummussa vaunuvalikoimaa ja yhdessä myyjän kanssa päädyimme toteamaan, että meille sopivimmat vaunut ois heidän valikoimastaan Emmaljungan City Cross-vaunut. Ja ne olikin ihan JÄRKYTTÄVÄN upeat! Yritin ettiä netistä kuvaa tuosta kuosista, mutta en löytänyt... Koppa oli siis valkoista keinonahkaa harmailla tehosteilla ja ratasosa oli harmaata kangasta. Ulkonäöllisesti siis todella kaunis! Muistaakseni ihan uusi kuosi tältä vuodelta? Mutta parasta niissä oli matala runko tämmösille lyhyille vaunuttelijoille ja se KEVEYS.... Voi, ne liikku kun unelma.... Että en yhtään ihmettele miksi Emmaljunga on niin suosittu merkki, tosi kevyiltä tuntu myös nostaa kasaan laitettua runko-osaa. Mutta se hinta... 1015€ :D Ei mee mun jakeluun, että vaunuihin laitettas niin paljon rahaa, vaikka me ei ees ite jouduttu vaunuja maksamaan. Ihan törkee summa, kun ajattelee mihin kaikkiin muihinkin vauvatarvikkeisiin sitä rahaa menee. Joten ne sai jäädä kauppaan ;).

Mutta seuraavaksi me suunnattiin Ilmajoen puolella olevaan Vaunulaan. Olin jo etukäteen kuullut hyviä kommentteja Firkon-merkkisistä vaunuista, joten niitä menimme sinne katsomaankin. Niissä on lisäksi hinta kohdillaan.... Ja niinhän siinä kävi, että sieltä löytyi meille sopivat vaunut :). Ostimme sieltä Firkonin vaunut Swing LX- rungolla. 

Firkon, vaunut

Firkon, vaunut

Meillä kävi aika hyvä tuuri, sillä nää valkoiset keinonahkaiset vaunut oli viimeiset varastossa ja saimmekin ne hyvällä alennuksella. Ja katsoin juuri Vaunulan nettisivuilta, niin nää on edelleen loppuunmyyty eli tänä keväänä näitä ei taida enää saada. Ja se hinta.... n. 420€ hoitolaukulla, ratasosalla, hyttysverkolla ja sadesuojalla. Eli nyt puhutaan semmosesta hintaluokasta, mikä miellyttää mua pikkasen enemmän :P 

Renkaiksi valitsimme tuollaiset kolmipuolaiset hopeansävyiset ilmakumipyörät. Isot renkaat sen vuoksi, että vaunuja on helpompi lykätä jos toisessa kädessä on pari koiran talutushihnaa ja renkaat kulkevat vain suoraan eli eivät käänny, jos toisen käden irrottaa aisasta. Ja sen vuoksikin isot renkaat, että näiden kanssa on tarkoitus lenkkeillä eikä kierrellä ahtaissa kaupoissa. Siihen tarkoitukseen hankimme varmaan matkarattaat joihin saa sitten kaukalonkin kiinni.... Ja isot renkaat sopii paremmin vaihteleviin maastoihin.

Tätä runkoa myyjä suositteli meille sen mataluuden vuoksi ja tuo "swing" ominaisuus on aika kiva, vauvaa on helppo "hetkuttaa" kun runko keinuu niin kevyesti.  Myös vaunukopan pohja on kaarevanmuotoinen ulkopuolelta, joten pelkkää koppaakin voi keinuttaa, jos se on irrotettu rungosta. Jalkapeitteessä ja kopan pääpuolessa on tuuletusaukot hellepäiviä varten. 

Ainut mitä hieman mietin, oli se, että ratasosakin on täysin valkoinen, kuten alla näette. Lähinnä siis sen takia, että miten paljon tuo jalkaosa tulee likaantumaan käytössä, kun lapsi potkii kengillään siihen. Täytyy miettiä siihen sitten jotain suojausta tarpeen mukaan... Onneksi helpoimmat tahrat voi vain pyyhkiä kostealla pois.





Ja vielä hoitolaukku samaan sävyyn.



Vaikka myyjä kehui näitä kevyiksi, niin Emmaljungan testauksen jälkeen, mikään ei tuntunut enää yhtä kevyeltä :P Mutta käytössä sen sitten näkee paremmin. Kirjoittelen varmaan kesän aikana sitten käyttökokemuksia näistä, vielä kun ei olla näillä päästy sisätiloja enempää lykkimään. Vaikka meidän pitäisi kyllä käydä nyt jo etukäteen testaamassa, miten tää vaunuttelu sujuu kahden koiran kanssa...

Onko teillä Firkonin vaunuista kokemuksia?:) Onko joku muukin hurahtanut tähän valkoiseen keinonahkaan ;)...

5 kommenttia

  1. Terrific post but I was wondering if you could write a litte more on this topic?
    I'd be very thankful if you could elaborate
    a little bit further. Thank you!

    my web page minuman berenergi aman

    VastaaPoista
  2. This info is invaluable. When can I find out
    more?

    Stop by my web site :: quest bars

    VastaaPoista
  3. Hei ! Mulla on aikeissa ostaa juurikin nämä samaiset vaunut, just saman väriset 😍 Jo het aika alussa, kun sain tietää oottavani pikkusta, niin rupesin selaa innostuneena vaunuja ja nää pisti silmään ja rakastuin heti ja edelleen, monen kuukausienki päästä mulla on nää pakko-saada - listalla :D joten ootko edelleen sitä mieltä et nää vaunut on hyvät ? 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kyllä suositella näitä edelleen :) Näissä hinta-laatusuhde kohtaa! Ja onnea tulevaan :) ♥

      Poista
  4. Ihana kuulla näistä hyvää palautetta, on nää nii ihanat et pakko ostaa ! :) ja kiitos paljon ! :) <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Instagram

© Nonna Koo. Made with love by The Dutch Lady Designs.