keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Turvaistuinpähkäilyjä

Eeti täyttää vajaan kuukauden päästä puolivuotta ja meidän on aika hankkia monenlaista tavaraa kasvavalle poitsulle. Pitää hommata esim. pinnasänky, syöttötuoli ja turvaistuin. Ainut mikä aiheuttaa suurta pään raapimista on toi turvaistuin. Eeti alkaa nyt jo olemaan nykyiseen turvakaukaloonsa liian suuri, hartioista alkaa nimittäin kinnaamaan. Varsinkin nyt, kun pitää laittaa jo paksumpaa vaatetta päälle. Meillä on siis Brio primo turvakaukalo tällä hetkellä käytössä, joka on ajanut asiansa erittäin hyvin, mutta on näköjään aika pieni tilavuudeltaan.



Eetillä on varmaan painoa jo lähelle 9 kiloa, joten on siis aika alkaa miettimään turvaistuimen hankintaa. Ja siihen tarvisin teidän apua! Pliis, kertokaa kokemuksianne erilaisista istuimista, niin hyviä kuin huonojakin kokemuksia!

Tässä vähän ajatuksia, mitä toivoisin meidän tulevasta istuimesta löytyvän:

  • Isofix-kiinnitys
  • Painoluokitus 36 kiloon asti
  • Mahdollisuus kiinnittää istuin selkä menosuuntaan, mutta myös toisinpäin
  • Olisi mahdollisimman tilava, jotta käyttöikä olisi pitkä
  • Ei haittaa, jos istuin vie suhteellisen paljon tilaa autosta, sillä etupenkille ei tarvitse jäädä paljoa tilaa, kun kumpikin vanhemmista on suhteellisen lyhyitä
  • Ei olisi markkinoiden kallein istuin :P
Siinä sitä tavoitetta, vielä kun nää kaikki ominaisuudet löytyis siitä yhdestä ja samasta istuimesta :D Niin ja onko kellään kokemusta niistä uusista palkki-istuimista?? Onko lapsi tykännyt istua sellaisessa? Turvallisuuskin tietysti mietityttää, kun niissä istutaan heti alusta pitäen nenä menosuuntaan.... Vaikka kovasti niitä kehutaankin turvallisiksi.

Joten laittakaahan kommenttiboksi laulamaan, oon kiitollinen kaikista mielipiteistä aiheeseen liittyen! :)

15 kommenttia

  1. Minäpä yllätän täältä kommentoimalla tällaiseen ei niin mua koskevaan aiheeseen :D Me käytiin eilen ostamassa täältä noille meidän vieraille istuin, kun ne osti auton ja C tarvi sinne sit tietty istuimen kotimatkalle. Käytiin kahdessa liikkeessä ja toinen oli tosi suuri, siellä myyjät ehdottomasti suositteli Kiddyä joka on juuri se palkki-istuin. Ne kans sanoi että se on saanut täydet pisteet turvallisuudesta, että vöissä kolarissa pää heilahtaa paljon pahemmin kuin tolla palkilla, näin siis kertoivat. Nää vieraat pääty ostamaan sen, se oli 9-36 kg, C on nyt 13 kg ja ei se ollu moksiskaan palkista vaikka aina ennen oli ollu vyöistuin.

    Toki Eeti on paljon pienempi, C nyt muutenkin istuu jo naama menosuuntaan.
    Mutta tämmönen kokemus täällä :) Se Kiddy maksoi 299€.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva kun kommentoit!:) Vai löysi ne nyt sit auton :) Ja pääsit istuinostoksillekin mukaan :) Kiva kuulla mielipide tästä palkki-istuintyypistä, kun siitä on niin monensuuntasta mielipidettä. Suomessa kun suositellaan lasten istuvan ainakin 2-vuotiaaksi (mielellään 3-vuotiaaksi) asti selkä menosuuntaan. Se onkin sit eri asia, kuinka hyvin muksu viihtyy niinpäin istuessaan....

      Poista
  2. Niin juu, tosiaan onhan noilla kahdella ikäeroakin aika lailla :D Mutta oli kyllä ihan mielenkiintoista katteella niitä istuimia, siinä oppi ittekin vaikka mitä :) Ja Outi kertokin että juuri tosta Kiddystä on montaa mielipidettä ja siitä oli joku hätkähdyttävä kolarivideo joskus pyörinyt netissä (?) ja muistelin että MouMoukin tais kirjoittaa joskus tosta samasta istuimesta siellä Beben puolella. Mutta toivottavasti saatte muiltakin hyviä vinkkejä! ^^

    VastaaPoista
  3. Meillä on Cybex Sirona Platinum.
    Ihan huippu. Isofix kiinnitys,kääntyy ympäri,jolloin tosi helppo laittaa lapsi istuimeen ja ottaa pois. Aluksi käytetään selkä menosuuntaan vöillä,myöhemmin kasvot menosuuntaan palkilla.
    Saa kallistettua lapsen istuessa jo paikoillaan.
    Painoluokitukseltaan 0-18kg, eli noin 4vuotiaaksi.
    Kannattaa miettiä esim tuota painoluokitusta. Lapsen koko ja asento kumminkin muuttuu todella paljon tuona aikana :) Ja kokeilemalla selviää parhaiten!Cybex Pallas M-fix oli meillä ensin kirkkaana mielessä,mutta kun kokeiltiin niin ei lapsen asento ollutkaan hyvä ja se istuin karsiutui pois.
    Hintava tuo Sirona on,mutta on ollut kyllä ihan kaiken sen arvoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tästä mielipiteestä! :) Kiva kun kirjoitit noin pitkästi tästä vaihtoehdosta :)

      Poista
  4. Meillä on isommalla palkki istuin käytössä ja meidän mielestä on ollu hyvä! Kun pienenä jo laitetaan siihen istumaan niin tottuu ehkä palkkiinkin paremmin. Tosin tota meidän mallia ei saa kuin kasvot menosuuntaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai teillä on tää palkki-istuin! Kiva kuulla kommenttia tästä palkki-istuimesta, kun se on itelle aika vieras :)

      Poista
  5. Meillä on vähän samat aatokset mielessä, istuinkaupoille pitäis suunnata jo kovaa kyytiä kun tuntuu edellinen jo niin ahtaalle (poika 8kk). Suurempia vertailuja en ole tehnyt mutta cybexiä (tarkkaa mallinimeä en nyt muista) ollaan mietitty, malli oli jotain tätä vuotta (silloin uusin) ja hinta kesällä kun käytiin kysyyn niin 400€, painoluokitus 36kg asti mutta toki tässäkin oli vain nenä menosuuntaan mahdollisuus. Meillä poika tarvii sen verran viihdykettä autossa pitkiä matkoja matkustaessa joten ollaan päädytty siihen tulokseen että sellanen istuin mistä näkee. :) ja oli tuossa isofix mahdollisuuskin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on sama juttu, että viihdytystä vaatii lyhyilläkin automatkoilla, jos ei satu päikkäriaika olemaan :(

      Poista
  6. täällä kans istuin pohdintaa. Meillä vanhemmalla jo turvavyö istuin (maxi cosi) todella tyytyväisiä oltu tohon. Mutta pienempänä oli (joka nyt sisaruksella käytössä) gracon istuin ja ei oo hyvä, varsinkaan näin kookkaille lapsille (niinku Eetikin tuntuu olevan). Graco on ahdas..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla myös mielipide siitä, mitä EI kannata ostaa! Kiitos tästä :)

      Poista
  7. Katsopas Britax multi-tech 2, muut haluamasi ominaisuudet löytyy mutta ei isofix-kiinnitystä. Kiinnittyy kyllä autoon tukevasti vöillä, tukijalalla ja hihnoilla, mutta on myös sitten työläs siirtää jos on tarkoitus vaihtaa autosta toiseen. Meillä ei siirrellä, niin on ollut tosi hyvä! Onhan toi tilaa vievä, mutta jos se ei haittaa teitä.. :) Netistä saa satasen halvemmalla kuin huvikummusta :)

    VastaaPoista
  8. Heips, meillä siirtyi poika palkki-istuimeen n.8kk ikäisenä. Hän on ollut aina hyvin pieni kooltaan joten E on jo saman kokoinen mitä mitä meillä oltiin 8kk ikäisenä. Palkki istuin on ollut todella hyvä, helppokäyttöinen ja turvallinen. Aluksi kuitenkin kun poika oli niin pienikokoinen niin jos hänellä oli liukaspintaiset vaatteet hän välillä vähän valui. Siitä ei ollut koskaan silti mitään haittaa, tuoli piti hyvin kyllä lapsesta kiinni. Nyt poika on 1v10kk ja edelleen tuoli on käytössä ja tulee varmasti vielä olemaan kauan. Tuolia voi hyvin säädellä pituuden mukaan. Tykkään myös kun tuolin voi helposti siirtää autosta toiseen. Olemme olleet kyllä kaikin puolin tyytyväisiä cybex palkki istuimeen! -Allssa

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Instagram

© Nonna Koo. Made with love by The Dutch Lady Designs.